interieur design

Le Toison d'Or Penthouse Brussel

Aan de prestigieuze Avenue de la Toison d’Or , gelegen tussen twee historische stadspoorten in de Brusselse “vijfhoek” wijk, bevindt zich Le Toison d’Or; een bijzonder gebouw gericht op zowel residenties als commercie. Geïnspireerd op de typische gebogen art nouveau lijnen van Belgische architect Victor Horta, is het fraaie exterieur een verrijking voor de stad Brussel. Voor het residentiële gedeelte van Le Toison d’Or tekenden wij voor twee interieur concepten: een appartement en een penthouse. Voor dit project hebben we onze ontwerpen afgestemd op de vaste architectonische elementen die al reeds aanwezig waren. Een goed voorbeeld van één van deze elementen is het trappenhuis en lift kern, die zich in hart van beide woningen bevindt. Vanwege de centrale ligging hebben we deze kern als startpunt voor het interieur genomen. De organische rondingen van de gevelelementen zijn zichtbaar gehouden in het interieur, waardoor de buitenste muren van de badkamers, woon- zitkamers en keukens dezelfde speelse lijnen als het exterieur hebben gekregen. Een ander vast gegeven waar rekening mee gehouden is in beide interieurs, was het inpandig zwembad.

Om de ruimtelijke beleving van het interieur op te schalen, hebben we de vertrekken waar men de meeste tijd doorbrengt, zoals de eet- en woonkamers, door de bouwkundige indeling van het appartement opnieuw te formuleren, vergroot. Deze belangrijke vertrekken zijn naar buiten gericht zodat er optimaal gebruik gemaakt kan worden van daglicht en genoten kan worden van het fraaie uitzicht. Eiken houten vloeren, die in de lengte van de kamer zijn gelegd, geven subtiel het verschil van de vertrekken weer, versterken het warme huiselijke gevoel en benadrukken de grootte van de ruimtes.

toison dor

De aanwezigheid van de liftkern en het trappenhuis in het hart van de woning heeft er voor gezorgd dat er rekening gehouden moest worden met drie lange wanden in het interieur. Om de aanwezigheid van de wanden (en de achterliggende functie) minder te laten opvallen, hebben we er voor gekozen om deze een andere functie te geven en te voorzien van bijzondere lambriseringspanelen. De panelen zorgen er voor dat de lange gangwanden subtiel onderbroken worden en bieden plaats voor allerlei mogelijke kunstwerken.

De daktuin en het daarbij behorende terras dat uitkijkt op een grote binnentuin, zijn voorzien van diverse eet- en zitgedeeltes met geïntegreerd meubilair en wordt daardoor een verlengstuk van het interieur. Vanuit de daktuin loopt men zo in het, door een glazen wand afgezette, inpandig zwembad en andersom. Een oase van rust en welzijn in een bruisende stad.

Maak een afspraak

Bij Studio Piet Boon doen we ons uiterste best om onze klanten te leren kennen. Dit stelt ons in staat om een zo relevant mogelijk ontwerp te maken en verwachtingen te overtreffen. We verdiepen ons in de wensen en het doel van een project, elk ontwerp van Studio Piet Boon is maatwerk.