This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more
Skoon office space

Skoon Office Space, Oostzaan

Gelegen in de directe omgeving van Amsterdam, is het hoofdkantoor Studio Piet Boon Global de thuisbasis van onze dynamische, internationale groep van getalenteerde, ervaren, architecten, professionele ontwerpers en stylisten. Het herbergt ook onze showrooms, waar gasten het unieke merk Studio Piet Boon kunnen ervaren; een totaalconcept van interieurontwerp, exterieurontwerp en productontwerp. Ontworpen als de ultieme Studio Piet Boon-ontwerper, is ons energieneutrale hoofdkantoor de belichaming van de Studio Piet Boon-filosofie van het in balans brengen van functionaliteit, esthetiek en individualiteit. Neem voor vragen over verhuur contact op met Tamara Swerink: T.Swerink@pietboon.com

Skoon office space
Skoon office space

Designed as the ultimate Studio Piet Boon designer experience, our energy neutral headquarters are the embodiment of the Studio Piet Boon philosophy of balancing functionality, aesthetics and individuality. Realized in 2011, our headquarters also marks the (international) growth of our studio. For this project closer to home we aimed to design a multifunctional building that would become more beautiful with age, could adapt to company expansion, serve various purposes and house an interior that perfectly mirrored both the exterior of the building and our design process so that visitors instantly would understand what our studio is all about.

Skoon office space
Skoon office space
Skoon office space

As a result the layout of the Studio Piet Boon headquarters is a translation of the customer journey and has therefore two different routings, one for staff and one clients. Preempting staff and clients using the same routing, an elevator was installed and two separate staircases were integrated in the building´s design to connect all the three levels, ensuring a smooth invisible (work) flow and separating the “front” and the “back” of the house from one another.

Skoon office space
Skoon office space
Skoon office space
Skoon office space
Skoon office space
Skoon office space
Skoon office space
Skoon office space
Skoon office space
Skoon office space

To add to this division we chose to use different levels of accessibility for every floor; the ground floor and multifunctional showroom being the most accessible and the floor of the design studio being the most secluded and only accessible for clients. In order to make optimum use of natural light, open working areas have been concentrated along the outer walls of the building. The terrace and outdoor areas optically dissect the building and act as connecting elements.

Skoon office space
Skoon office space
Skoon office space
Skoon office space

Because of this, and also thanks to the vertical supports, the building appears airy and elegant, despite its enormous mass and glass walls. The façade, which incorporates preserved wood and subtle panels, and the landscape design by landscape architect Piet Oudolf give the building its understated character.

Stay Tuned

Subscribe to our newsletter