Skoon kantoorruimte

Skoon kantoor ruimte, Oostzaan

Gelegen in de directe omgeving van Amsterdam, is het hoofdkantoor Studio Piet Boon Global de thuisbasis van onze dynamische, internationale groep van getalenteerde, ervaren, architecten, professionele ontwerpers en stylisten. Het herbergt ook onze showrooms, waar gasten het unieke merk Studio Piet Boon kunnen ervaren; een totaalconcept van interieurontwerp, exterieurontwerp en productontwerp. Ontworpen als de ultieme Studio Piet Boon-ontwerper, is ons energieneutrale hoofdkantoor de belichaming van de Studio Piet Boon-filosofie van het in balans brengen van functionaliteit, esthetiek en individualiteit. Neem voor vragen over verhuur contact op met Tamara Swerink: T.Swerink@pietboon.com

Ontworpen als de ultieme Studio Piet Boon-ontwerp ervaring, is ons energieneutrale hoofdkantoor de belichaming van de Studio Piet Boon-filosofie van het in balans brengen van functionaliteit, esthetiek en individualiteit. Gerealiseerd in 2011 markeert ons hoofdkantoor ook de (internationale) groei van onze studio. Voor dit project dichter bij huis wilden we een multifunctioneel gebouw ontwerpen dat met de jaren mooier zou worden, zich aan bedrijfsuitbreiding kon aanpassen, verschillende doeleinden kon dienen en een interieur kon huisvesten dat perfect de buitenkant van het gebouw en ons ontwerpproces weerspiegelde, zodat bezoekers meteen zou begrijpen waar onze studio over gaat.

Skoon kantoor ruimte
Skoon kantoor ruimte

Als gevolg hiervan is de lay-out van het hoofdkantoor van Studio Piet Boon een vertaling van de customer journey en heeft daarom twee verschillende routings, één voor personeel en één klant. Om te voorkomen dat personeel en cliënten die de zelfde routing gebruiken, werd een lift geïnstalleerd en twee afzonderlijke trappen werden geïntegreerd in het ontwerp van het gebouw om alle drie niveaus te verbinden, zorgend voor een snelle onzichtbare (werk) route en het scheiden van de "voorzijde" en de "achterzijde " van het huis van elkaar.

Skoon kantoor ruimte

Om toe te voegen aan deze divisie, hebben we ervoor gekozen om verschillende niveaus van toegankelijkheid voor elke verdieping te gebruiken; de begane grond en multifunctionele showroom zijn het meest toegankelijk en de vloer van de ontwerpstudio is de meest afgelegen en alleen toegankelijk voor klanten. Om optimaal gebruik te maken van natuurlijk licht, zijn open werkruimtes geconcentreerd langs de buitenmuren van het gebouw. Het terras en de buitenruimtes ontleden het gebouw optisch en fungeren als verbindingselementen.

Skoon kantoor ruimte

Hierdoor en ook dankzij de verticale steunen, lijkt het gebouw luchtig en elegant, ondanks zijn enorme massa en glazen wanden. De façade, waarin verduurzaamd hout en subtiele panelen zijn verwerkt, en het landschapsontwerp van landschapsarchitect Piet Oudolf, geven het gebouw een ingetogen karakter.