Urban Family Villa

Work in progress

Voor de renovatie van een statig herenhuis met vijf verdiepingen, ontwikkelde Studio Piet Boon in nauwe samenwerking met de klant een nieuw interieurconcept. Het pand wordt hierbij compleet gestript en opnieuw opgebouwd. De klassieke gevel wordt behouden, terwijl het beneden- en bovenhuis worden samengevoegd tot een eigentijds familiehuis.  Het interieur wordt zo afgestemd dat het uitnodigt tot samenkomen, met voldoende privacy voor het hele gezin om zich terug te trekken. Doel: het creëren van een harmonieuze woonbeleving die voldoet aan de wensen van het moderne leven.  

Essentieel in het ontwerp is het nieuwe trappenhuis, die alle verdiepingen in een vloeiende beweging met elkaar verbindt. De golvende trapleuning benadrukt dit gevoel van verbinding. 

Het souterrain met uitzicht op de tuin wordt getransformeerd tot mastersuite en voorzien van walk-in closet en gym.  Alle slaapkamers krijgen een eigen ensuite badkamer, zodat elke bewoner de dag in alle rust te beginnen en afsluiten.

Urban Family villa

Het centrale element van de keuken wordt het kookeiland. Direct bij binnenkomst nodigt deze ruimte uit om samen te komen. Ook op de eerste verdieping wordt er plek gecreëerd voor het hele gezin om samen te komen in de grote zithoek.

 

Door de gehele woning heen is er gekozen voor een licht en warm palet van kleuren en materialen die elkaar afwisselen en versterken. De stalen schuifdeuren worden uitgevoerd in zachtgrijs. De vloeren en meubelwerk in licht eiken.

 

Op verschillende plekken door het huis worden nissen aangebracht om kunst in te presenteren. De gangen en de keuken worden afgewerkt met marmeren details.

 

Neem contact op

Bij Studio Piet Boon doen we ons uiterste best om onze klanten te leren kennen. Dit stelt ons in staat om een zo relevant mogelijk ontwerp te maken en verwachtingen te overtreffen. We verdiepen ons in de wensen en het doel van een project, elk ontwerp van Studio Piet Boon is maatwerk.

Gerelateerde projecten