Bronze lighting sculpture or chandelier by Studio Molen, Frederik Molenschot

Stedelijk Herenhuis Amsterdam

Deze vrijstaande villa ligt aan de rand van Amsterdam en laat een variatie zien op de klassieke Studio Piet Boon-stijl. Dit vier verdiepingen tellende huis biedt een zeer ruime begane grond met een woonkamer, eetkamer en keuken die met elkaar in verbinding staan. Op deze etage bevindt zich daarnaast een zeer complete sport- en wellnessruimte die is ingericht naar de specifieke behoeften van de familie. De bovenste verdiepingen bieden ruimte aan privésuites en gastenverblijven samen met een gezellige zoldersuite voor hun tiener. Bepalend voor dit huis is de hoge mate van verfijning en subtiliteit die door middel van enkele ontwerpprincipes die door het gehele huis heen terug wordt gebracht.

Consistente verhoudingen, het gebruik van verfijnde belijningen, een combinatie met contrasten van mat en glanzend en het gebruikmaken van een nieuw kleurenschema zijn de leidende ontwerpprincipes door het hele huis. Door deze elementen in details steeds weer terug te laten komen in deuren, op maat gemaakte inbouwmeubels en wandpanelen versterken ze de uniforme ontwerpidentiteit van het huis.

Het ontwerp complimenteert de uitgebreide kunstcollectie van de klant door de kunst op vooraf zorgvuldig gekozen en op maat ontworpen locaties door het hele huis tentoonstellen, waardoor kunst in hun dagelijks leven kan worden geïntegreerd.

Neem contact op

Bij Studio Piet Boon doen we ons uiterste best om onze klanten te leren kennen. Dit stelt ons in staat om een zo relevant mogelijk ontwerp te maken en verwachtingen te overtreffen. We verdiepen ons in de wensen en het doel van een project, elk ontwerp van Studio Piet Boon is maatwerk.

Share on pinterest
Pin
Share on facebook
Deel
Share on linkedin
Deel

Gerelateerde producten en projecten