Mountain View Chalet Verbier

Studio Piet Boon heeft de opdracht gekregen voor de reconstructie van zowel het exterieur als het interieur van dit chalet. Het ontstaan van bergen vormt de hoofdinspiratie voor dit ontwerp. Een berg wordt geboren uit ruwe lagen; gekartelde randen die eroderen en tot verzachte vormen leiden. Dat uitgangspunt hebben we vertaald naar iedere laag van het ontwerp. Het resultaat is een sereen, privé winterverblijf voor dit jonge gezin in de Zwitserse Alpen.
 
 

De voorgevel van dit houten chalet werd verrijkt met grotere raamopeningen om het interieur beter te integreren met het prachtige architecturale en het omringende natuurlijke landschap. Door de ramen te herpositioneren en de open haard naar de zijkant van het huis te verplaatsen, opent het panorama van de bergen zich met een spectaculair uitzicht. Met de toevoeging van de lichtgewicht stalen frames voor de nieuwe raamopeningen, slaagt het ontwerp erin de archetypische, natuurlijke oplossing van de lokale architectuur met zijn zware stenen basis en houten schuine dak te respecteren, terwijl het ook individualiteit inbrengt. De traditionele Zwitserse buitenkant tegen de achtergrond van de skipistes geeft de residentie een rustige sfeer.

Het nieuwe indelingsplan van het chalet brengt lucht en licht in het interieur, met name in de kelder via nieuw geïnstalleerde lichttunnels. Het interieur is een moderne interpretatie van een Zwitsers dorpshuis, met een vleugje luxe. Met respect voor de bestaande houten architectuur hebben we de muren en vloeren in subtiele tinten afgewerkt om een harmonieuze en tijdloze sfeer te creëren. Door gebruik van natuurlijke kleuren en materialen in elk aspect van het ontwerp, hebben we de sterke connectie met de natuur behouden. Het woongedeelte is voorzien van een open haard, en grote glazen ramen en deuren die leiden naar brede balkons met een adembenemend berguitzicht. Het interieur wordt gekenmerkt door neutrale tinten, stoelen van schapenvacht, houten meubels en donzige tapijten. Natuursteen wordt gecombineerd met verouderd hout, glinsteringen van koperen regenpijpen, zacht leer, en comfortabel, warm textiel.

In totaal heeft het huis vier slaapkamers: de hoofdslaapkamer is uitgerust met een stoomdouche en heeft kamerhoge ramen die de bergen en bossen naar binnen halen. Het chalet biedt nu de perfecte omgeving voor het gezin om samen tijd door te brengen in de frisse bergbries.

 

Neem contact op

Bij Studio Piet Boon doen we ons uiterste best om onze klanten te leren kennen. Dit stelt ons in staat om een zo relevant mogelijk ontwerp te maken en verwachtingen te overtreffen. We verdiepen ons in de wensen en het doel van een project, elk ontwerp van Studio Piet Boon is maatwerk.