Mediterraanse tuinvilla

Studio Piet Boon werd gevraagd voor het architectonisch- en interieurontwerp van een 735 vierkante meter villa in Andalusië, Spanje. Het ontwerp voor dit familiehuis, is geïnspireerd op de lokale bouwstijl, gecombineerd met de kenmerkende Studio Piet Boon signatuur. Voor deze residentiële woning is gebruik gemaakt van bouwmaterialen uit de omgeving zoals; de kenmerkende dakpannen, stucwerk, cement gesmeerde trappen en zichtbare balken voor de veranda, welke duidelijk in het interieur zichtbaar zijn gelaten. We hebben gekozen voor een ingetogen kleurenpalet, waardoor een rustgevende, ontspannen sfeer is gecreëerd. Het resultaat is een warm en gastvrij toevluchtsoord waar de familie kan samenkomen, werken, vieren, of gewoon ontspannen.

Mediterranean Garden Villa
Mediterranean Garden Villa

Door de gehele woning is voor al het vaste meubelwerk en de deuren consequent gekozen voor lokaal, natuurlijk verweerd hout. Samen met het ruwe stucwerk krijgt de woning hiermee een herkenbare nonchalante en traditionele Spaans uitstraling. Aan de voorkant laat de woning een gesloten karakter zien door het gebruik van de kleinere ramen, die refereren aan een burcht. Samen met de hogere ligging biedt het huis de bewoners veel privacy en geborgenheid. Ook in het mediterrane tuinontwerp, ontworpen door Studio Redd, zijn de hoogte verschillen zichtbaar doormiddel van een natuurlijk en glooiend ontwerp. De tuin heeft een ongedwongen sfeer waarin de architectuur op een vanzelfsprekende manier opgaat en het dagelijkse leven verbonden is met de natuur.

Mediterranean Garden Villa

De villa is als een samengesteld geheel van verschillende vertrekken ontworpen, die naar functie zijn gerangschikt. De hoofdentree laat een poort met robuuste en authentieke deuren zien en creëert hiermee een indrukwekkend welkom. Aan de achterzijde van het huis worden de buitenruimtes in hun geheel bij het huis betrokken en voelt het gehele perceel aan als een intiem Andalusisch dorp. De opvallende en lange zichtlijnen creëren ruimtelijkheid en connectie, en laten de grenzen tussen binnen en buiten vervagen. De rustieke natuurstenen vloeren, gelegd in Romeins verband, zijn zowel binnen als buiten voorzien van dezelfde afwerking. Hiermee wordt er optimaal gebruikt gemaakt van het buitenleven- gevoel.

De keuken en living, met bijhorende terrassen met zeezicht, bevinden zich op de eerste verdieping en zijn door het entreegebouw gescheiden van de hoofdslaap-en badkamer. De Piet Boon Brutal Kitchen wordt gebruikt als een woonkeuken en is met zijn met royale eettafel en openhaard het hart van het huis. De aangrenzende pergola biedt direct uitzicht op het pooldeck, die zich op een splitlevel bevindt. Hier kan worden genoten van een verfrissende duik en het uitzicht. Een omsloten terras, op de tweede verdieping, biedt de ultieme beleving van de prachtige zonsondergang en -opgang.

Airy Seaside
Mediterranean Garden

De gastenvertrekken bevinden zich op de begane grond, rondom een besloten patio. De ruimtes omarmen natuurlijke materialen en eenvoudige geometrieën, een symbiose tussen interieurarchitectuur en de kunst van het eenvoudig leven. Door het gebruik van de typerende tegeltjes en kleinere stenen ontstaat een idyllisch pleintje, welke een duidelijke referentie laat zien naar het lokale erfgoed. Door het gebruik van openslaande deuren in de gym, staat ook deze ruimte direct in verbinding met het binnenpleintje.

Get in touch

At Studio Piet Boon we always put tireless effort into getting to know our clients. It allows us to deliver the most relevant designs and exceed expectations. As we delve into the wishes and the purpose of a project, each Studio Piet Boon design is tailor made.

Related products and projects