Emma Kinderziekenhuis

Emma Kinderziekenhuis
24 September 2021

Studio Piet Boon is gevraagd bij te dragen aan de ontwikkeling van het interieurontwerp voor de afdeling Neonatologie in het Emma Kinderziekenhuis van Amsterdam UMC. Binnen de bestaande richtlijnen van het ziekenhuis heeft ons team onder andere voor deze afdeling het kleur en materiaal concept invulling gegeven. Daarnaast hebben we gewerkt aan het interieurontwerp voor onder andere het entreegebied, bezoekers lounge, flexwerkplekken en de personeel- en teamkamer. Dit concept zal bijdragen aan de consistentie met betrekking tot de ‘Look & Feel’ van de nieuw te creëren ruimtes. 

Emma Kinderziekenhuis

In het gehele ontwerp staat het welbevinden van de ouders, medewerkers en patiënten centraal en moeten de ruimtes de gebruikers een huiselijke sfeer bieden. Voor het Wall of Hope wandelement hebben we gekozen een interactieve variant, die doormiddel van 3D vitrinekasten en objecten een extra dimensie krijgen. Op deze wand kunnen ouders berichtjes en boodschappen achterlaten voor de ouders waarvan hun kindje een behandeling nodig heeft. De ouderkinderkamer op deze afdeling zal een complete make-over krijgen. Het ontwerp laat een harmonieus geheel zien door het gebruik van rustgevende naturel tinten en natuurlijke materialen. De ouders van de patiëntjes kunnen zich in deze ruimte terugtrekken uit de medische omgeving en tot rust komen in een warme omgeving.