Restaurant HEX

Restaurant HEX

Chef Annemiek Wils creëerde twee jaar geleden samen met Studio Piet Boon een lokale eetervaring met wereldse allure in het mooiste pand van Oudewater: het historische Arminiushuis (1601). Studio Piet Boon tekende voor het interieur en styling van het Arminiushuis en transformeerde het tot een luxe en toch laagdrempelig restaurant HEX. Met het ontwerp wist de studio een brug te slaan tussen het heden en het verleden. Hierbij zijn de historische elementen van het Arminiushuis in acht genomen en is haar natuurlijke schoonheid in ere hersteld. In de keuken heeft chef Wils zich laten inspireren door wereldse smaken bereid met lokale producten. HEX biedt plaats aan 70 gasten.
Restaurant HEX
Restaurant HEX

Vóór HEX huisde het voorhuis van het Arminiushuis een klassiek Hollands eetcafé. Studio Piet Boon kreeg de opdracht om Oudewater weer culinair op de kaart te zetten en het interieur te transformeren naar een eigentijds high-end maar ook laagdrempelig restaurant, waar de lokale ondernemer, de lokale bewoner evenals een spontane bezoeker zich thuis voelt. Hierbij hebben we gekeken naar hoe ze een brug kon slaan tussen het heden en het verleden, waardoor bijzondere contrasten zijn ontstaan. De historische architectuur en het karakter van het monumentale pand is in tact gelaten, waardoor de originele schoonheid in ere is hersteld en het een eigentijds karakter krijgt.

Restaurant HEX
Restaurant HEX
Restaurant HEX

Voor het interieurontwerp lieten we ons inspireren door de historiek van Oudewater evenals de stilistische kenmerken van de zeventiende eeuw. Het interieur bevat hierdoor bijzondere details. De natuurstenen onyx bladen zijn een knipoog naar de asbakken van het oude interieur. Aan de voorzijde refereren de zeshoekige tafels naar de alom bekende heksenwaag en de naam van het restaurant.

hex

We besloten zowel de oude binnenplaats als het achterhuis bij het nieuwe restaurant te betrekken. De binnenplaats werd voorzien van een glazen overkapping evenals een groene wand met beplanting en fungeert nu als verbindingselement tussen het voor- en achterhuis. Hierdoor wist de studio de capaciteit van het restaurant te vergroten van 35 naar 70 couverts en het gevoel van een tuin te behouden.

hex

Het kleurgebruik in het interieur is een vertaling van de goudgele kleurtoon dat zijn oorsprong in de zeventiende-eeuwse schilderkunst en de lokale touwindustrie vindt. Door de wanden te voorzien van een subtiele toon, wist de studio een intieme sfeer te creëren. De robuuste natuurstenen bar, subtiele zwarte lijnen van de kozijnen en de door PSLab ontworpen verlichting, zorgen voor een moderne toevoeging aan het geheel.

Maak een afspraak

Bij Studio Piet Boon doen we ons uiterste best om onze klanten te leren kennen. Dit stelt ons in staat om een zo relevant mogelijk ontwerp te maken en verwachtingen te overtreffen. We verdiepen ons in de wensen en het doel van een project, elk ontwerp van Studio Piet Boon is maatwerk.