numico hoofdkantoor

Numico Hoofdkantoor

Gelegen in het World Trade Center Schiphol ligt het hoofdkantoor van Numico - nu Danone. In 2007 kregen we de opdracht voor het maken van een interieur ontwerp voor alle openbare- en kantoorruimtes. We wilden een onderscheidende en herkenbare aanwezigheid creëren binnen een bestaand gebouw waarin meerdere bedrijven gevestigd waren. De opdracht van de klant was om zo'n gevoel van rust te vertalen naar een bedrijfsomgeving. Hiervoor hebben we ons laten inspireren door de wereld van wellness. Omdat het een openbare ruimte is, hebben we een scherm gemaakt van RVS-gaas met grote taatsende deuren die overdag open staan en ’s avonds kunnen worden afgesloten. De vloer die naar de balie loopt, hebben we iets verhoogd en steekt uitnodigend door het scherm waarin heel groot het verlichte logo van de organisatie is verwerkt. De aard van het bedrijf brengt met zich mee dat bezoekers meestal even moeten wachten voor ze verder kunnen. Dat kunnen ze doen in gemakkelijke lage stoelen of aan de verlaagde tafel met lectuur, waar ze ook nog even kunnen werken.

Het gordijn waarlangs heel mooi licht naar beneden valt, draagt bij aan de warme sfeer. De sfeer in de werkkamers van de CEO en CFO elders in het pand, is een herhaling van de openbare ruimtes. Om alle ruimtes van dezelfde rust te voorzien hebben we overal hetzelfde ingetogen kleurenpalet gebruikt.

Maak een afspraak

Bij Studio Piet Boon doen we ons uiterste best om onze klanten te leren kennen. Dit stelt ons in staat om een zo relevant mogelijk ontwerp te maken en verwachtingen te overtreffen. We verdiepen ons in de wensen en het doel van een project, elk ontwerp van Studio Piet Boon is maatwerk.