Inc  deurklink door Formani en deur door Bod'or

Luxe Familievilla

Studio Piet Boon is gevraagd om het exterieur en interieur te ontwerpen voor een comfortabel en intiem familiehuis, dat past binnen het straatbeeld van een dorp onder de rook van Rotterdam. De villa, bestaande uit vier woonlagen, is van alle gemakken en luxe voorzien en weet het perceel zo effectief mogelijk te benutten.
Woonkamer met DIEKE sofa, RAAF salontafel, GERRIT eetkamertafel / bureau, SAAR twin en Tribe vloerlamp door Maretti

De kenmerkende zichtlijnen, waardoor je bij binnenkomst door de lange hal direct prachtig uitzicht hebt op de tuin, versterken het kalme karakter van de woning. De hal is de ader die door het huis loopt en verbindt de aangrenzende ruimtes, zodat er een open toegankelijke sfeer ontstaat. Desgewenst kunnen de ruimtes door middel van (glazen) deuren worden afgesloten, om meer privacy of een intiemere sfeer te creëren in de functionele ruimtes die zo ontstaan.

SIGNATURE keuken met KEKKE krukken
SIGNATURE keuken met KEKKE krukken

De riante familiekeuken, gebaseerd op de Signature keuken van Piet Boon Kitchen, vormt het hart van het huis. Hier komt de familie samen om te koken, te eten en de dag door te nemen aan het grote kookeiland. Uitkijkend op de formelere eetkamer, die een openhaard deelt met de aangrenzende statige veranda, nodigt de keuken uit om aan te schuiven.

Hal met woonaccessoires / huisdecoratie
Architectonische trap

De statige veranda verbindt de naastgelegen overdekte outdoor keuken, voorzien van een luxueuze Afrikaanse braai, met het huis. De buitenkeuken biedt een prachtig uitzicht op de tuin en kan door middel van een schuifsysteem geheel worden afgesloten.

Architectonische villa met terras

De klant wenste een grote hoeveelheid lichtinval. Door middel van een schaduw- en bezonningsstudie hebben we de beste positie voor de verschillende ruimtes in het huis weten te bepalen en de woning weten te voorzien van de maximale hoeveelheid zonlicht. Daarnaast hebben we gekozen voor veel ramen, die van vloer tot plafond reiken, en een groot dakraam die het trappenhuis optimaal van licht voorziet. Dit in combinatie met een uniforme stijl en continuïteit van materialen, in een variatie op de klassieke Piet Boon-stijl. Uitgevoerd in lichte kleuren en verfijnde natuurlijke materialen, is er een sterk, licht en ruimtelijk huis ontstaan dat past bij het gezinsleven.

Maak een afspraak

Bij Studio Piet Boon doen we ons uiterste best om onze klanten te leren kennen. Dit stelt ons in staat om een zo relevant mogelijk ontwerp te maken en verwachtingen te overtreffen. We verdiepen ons in de wensen en het doel van een project, elk ontwerp van Studio Piet Boon is maatwerk.