Landscape Villa

De ruimtelijke villa ligt op een royaal plot verscholen in een bosrijke omgeving waar rust en ruimte overheersen. De familiewoning heeft zijn gevoel van vriendelijkheid behouden door het ontwerp te beperken tot twee verdiepingen boven de grond en een ruime etage ondergronds. De woning is doordrongen van op maat gemaakte detaillering en het interior design etaleert de kenmerkende handtekening van Studio Piet Boon. In de omringende tuin, ontworpen door tuinarchitect Piet Oudolf, zorgt het buitenzwembad in de warme zomerdagen voor verkoeling en biedt de zitkuil, met openhaard annex barbeque, een plek waar tot laat in de avond genoten kan worden van de aanwezige sereniteit. Het buitenvertrek is dieper in de tuin gelegen en omarmt de informele sfeer van het landgoed. Het vertrek is opgedeeld in een verzonken begane grond plus eerste etage en is voorzien van een complete pantry, badkamer en een separate vergaderruimte, met een aansluitend terras welke uitzicht biedt op de vele dennenbomen.
Landscape Villa
Landscape Villa

Vanuit de entreehal biedt de natuurstenen trap doorgang naar de eerste verdieping en zorgt een unieke compositie van licht in het trappenhuis voor een andere setting. Bij aankomst biedt deze etage een directe doorkijk naar de woonkeuken die als hart van het huis wordt ervaren door de bewoners. Door het gebruik van een raamwand, die in zijn geheel kan worden geopend, wordt het buitenleven hier optimaal binnen gelaten en krijgt de omliggende tuin ook hier een centrale plek. De indrukwekkende bronzen lamp, van Studio Molen, verrast en creërt in de enorme hoogte een duidelijke statement.

Landscape Villa
Landscape Villa

Door schakeringen van zand tinten, die als basis gelden voor de gehele woning, komen de materialen, zoals het contrasterende donkere meubelwerk en de verschillende texturen, tot zijn recht. De consistente verhoudingen in vorm en de verfijning in het gebruik van heldere accentkleuren illustreren de persoonlijkheid van het gezin en laten de bewoners optimaal genieten van de geborgen, huiselijke sfeer.

Landscape Villa
Landscape Villa

Als hondenliefhebbers hebben de eigenaren gekozen voor een aparte en volledig op maat gemaakte hondendouche, met aangrenzende bench en voorraadkast. Voor het ontwerp zijn duurzame materialen gebruikt, zoals keramische tegels met een beton uitstraling en is alles tot in de details afgestemd op de geliefde viervoeters.

Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa

Bij het betreden van het aansluitende souterrain springen bij binnenkomst gelijk de koperen biervaten in het oog. De privé brouwerij biedt de eigenaar de vrijheid te kunnen experimenteren met processen als fermentatie en destillatie en is door middel van een rechtstreekse leiding verbonden met de tap in de buitenkeuken. Het ontwerp van de royale wijnkelder creeert gezellige en harmonieuze sfeer door het gebruik van donkere tinten en bieden de meubels comfort en gemak.

Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa

Naast de gym is ook het binnenzwembad, met jet en de aangrenzende wellnessruimte, doordrenkt van luxe en tijdloze materialen. Zo is in de gehele ruimte gebruik gemaakt van Pietra dei medici – poco veccio, een natuursteen soort welke op verschillende manieren is bewerkt en toegepast. De wanden zijn hier voorzien van op maat gemaakte nissen en bieden een mogelijkheid voor sfeervol kaarslicht.

Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa

De verborgen en ondergrondse parkeergarage laat, naast zijn functionele karakter, de liefde van de eigenaar voor voertuigen tot zijn recht komen. De uitsparingen in het plafond, welke ruimte bieden voor daglicht, en de custom-made verlichting creeren een bijzondere en ingetogen sfeer. De opvallende details, zoals de neon letters, zorgen voor een extra beleving in deze ‘Batcave’.

Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa
Landscape Villa

Maak een afspraak

Bij Studio Piet Boon doen we ons uiterste best om onze klanten te leren kennen. Dit stelt ons in staat om een zo relevant mogelijk ontwerp te maken en verwachtingen te overtreffen. We verdiepen ons in de wensen en het doel van een project, elk ontwerp van Studio Piet Boon is maatwerk.