Residential Aspen

Residential Aspen

Studio Piet Boon was invited to create the interior design for a newly constructed three-story residential home and guest house in the mountains of Aspen, Colorado. The interior design for this almost 1,000 m2 residence takes its inspiration from local architecture and the beauty of its natural surroundings. This spacious family home is on one side anchored to the mountain, while the other side opens to incredible vistas of the landscape.
Residential Aspen

The interior design flows from the natural beauty of the site through the seasons. A neutral base palette of generous, light-toned wooden planks with matching millwork, and soft, off-white plaster walls set the tone for a serene and timeless environment. With the use of soft materials, we capture the seasonal colors of Aspen, with hints of icy blues, fresh whites and warm crisp yellows, to bring the beauty of the outdoors into the interior.

Residential Aspen

We made use of the vertical axis of the architecture to place various art objects, drawing attention to the sightlines and emphasizing the striking double-height spaces. Inspired by the couple’s travels and discoveries, we incorporated art that is meaningful to the client, and added new objects that are engaging and complement the space. Art plays a key role in accentuating volumes within the home and provides moments of discovery and reflection. The interior millwork is designed with an emphasis on clean lines, symmetry and functionality, to create an ultimate, timeless and inspiring environment for this young family.

Residential Aspen

Make an appointment

At Studio Piet Boon we always put tireless effort into getting to know our clients. It allows us to deliver the most relevant designs and exceed expectations. As we delve into the wishes and the purpose of a project, each Studio Piet Boon design is tailor made.